<
A
A
Kuninkaallinen hamsteri

Olipa kerran prinsessa Rosalinda, joka asui kuninkaan ja kuningattaren kanssa hienossa linnassa. Linnassa oli tuhat huonetta, joissa kaikissa oli kauniita mattoja ja tauluja ja kallisarvoisia seinämaalauksia. Linnan puutarhassa oli upeita kukkia ja sata toinen toistaan kauniimpaa suihkulähdettä. Prinsessalla oli kymmenen omaa palvelijaa ja kaappikaupalla kauniita silkkivaatteita. Mutta prinsessa ei oikeastaan välittänyt silkistä ja kullasta ja jalokivistä. Rakkainta hänelle oli oma lemmikki. Prinsessa Rosalindan lemmikki oli hamsteri. Hamsteri! Kuningas ja kuningatar koettivat saada tyttärensä hankkimaan jonkun vähän kuninkaallisemman lemmikin. -Miten olisi hieno siamilainen kissa? kuningatar houkutteli, -Sellainen, jolla on kauniit siniset silmät? -Miten olisi uljas hevonen? kuningas ehdotteli, -Sellainen, jolla on hulmuava valkoinen harja?- Mutta ei. Prinsessa rakasti hamsteriaan. Se oli vielä julmetun ruma hamsteri. Sillä oli epämääräisen valkoisen ja ruskean kirjava turkki ja toinen korva oli vinossa. Hamsteri näytti enemmän käytetyltä pölyhuiskulta kuin prinsessan lemmikiltä. Sen nimi oli Rontti.
Prinsessa Rosalinda halusi itse siivota hamsterinsa häkin, eikä antanut sitä palvelijoiden tehtäväksi. Hamsteri kyllä kävi häkissä harvoin, enimmäkseen se kipitti vapaana ympäri prinsessan huonetta leikkimässä ja kävi häkissä vain syömässä ja nukkumassa. Häkin ovi oli auki ja hamsteri sai mennä ja tulla siitä miten halusi. Eräänä yönä, kun prinsessa ja kuningatar ja kuningas ja kaikki muut linnassa nukkuivat, Rontti kuuli outoa ääntä jostakin. Mistä se tuli? Pikkuinen hamsteri lähti tutkimaan asiaa. Kuuluiko se kuninkaan ja kuningattaren huoneesta? Ei, he nukkuivat. Kuuluiko se vartijoiden huoneesta? Ei, sielläkin nukuttiin. Lopulta hamsteri kurkisti aarrekammion ovesta. Kauhistus! Siellä oli rosvo, joka oli parhaillaan sullomassa kruununjalokiviä isoon säkkiin. Rontti hyökkäsi päättäväisesti ja puraisi rosvoa varpaaseen. Rosvo kiljaisi kivusta ja herätti kaikki linnan vartijat. Rosvo pidätettiin ja vietiin vankilaan. Voitte kuvitella, kuinka muut vangit ilkkuivat rosvoa, kun heille selvisi, että hän oli jäänyt kiinni pienen hamsterinrääpäleen takia! Rontista puolestaan tuli sankari. Kuningas ja kuningatar lahjoittivat hamsterille punaisen samettityynyn nukkumapaikaksi. Se sijoitettiin prinsessan yöpöydälle. Lisäksi kuningatar solmi omakätisesti kultaisen rusetin Rontin kaulaan. Tieto hamsterin uroteosta levisi koko linnaan ja ympäri valtakuntaa. Kun palvelijat lakaisivat huonetta, he eivät enää sanoneet: -Pois tieltä, Rontti! ja huitaisseet luudallaan, vaan nyt he sanoivat kohteliaasti: -Voisiko teidän hamsterillinen korkeutenne ystävällisesti väistyä hetkeksi? Kun linnaan tuli valtiollisia vieraita, he toivat lahjoja kuninkaan, kuningattaren ja prinsessan lisäksi myös Rontille. Eräs kekseliäs kauppias alkoi myydä Rontti-nimistä hamsterinruokaa. Rosalinda ja Rontti eivät kuitenkaan välittäneet tästä kaikesta kohusta, vaan leikkivät yhdessä prinsessan huoneessa, niin kuin ennenkin. Sen pituinen se.

Kirjoittanut Päivi Tuulikki Koskela


Kysymyksiä
- Mikä lemmikki prinsessalla oli?
- Mitä prinsessa sanoi, kun kuningas ja kuningatar koettivat saada hänet vaihtamaan hamsterin johonkin hienompaan lemmikkiin?
- Miksi prinsessa ei halunnut vaihtaa lemmikkiä?
- Mitä hamsteri teki, kun huomasi varkaan?


Tehtävä
- Piirrä hamsteri puraisemassa rosvoa varpaaseen