<
A
A
Nukketeatterissa

Nukketeatteriin! He olivat menossa nukketeatteriin! Se oli Eelistä tosi jännittävää. He kävelivät käsi kädessä kohti koulua, jossa esitys olisi, Eeli, äiti ja pikkuveli Luka. Pikkusisko Aida oli vielä liian pieni päästäkseen mukaan, niin isi oli jäänyt Aidan kanssa kotiin. Eeli tunsi itsensä isoksi pojaksi. Olihan hän jo neljä vuotta vanha!
Esitys oli läheisen koulun liikuntasalissa. Sinne oli laitettu tuoleja. Salin etuosassa oli matala seinämä. Äiti oli selittänyt, että näyttelijät olivat sen takana piilossa ja käsinuket esittäisivät sadun. Katsomoon tuli paljon väkeä. Kohta sali pimeni ja seinämän takaa nousi näkyviin orava. Esityksen nimi oli Oskari Oravan syntymäpäivä. Eeli istui äidin vieressä omalla tuolilla. Luka istui äidin sylissä. Pikkuveli istui hiljaa kuin tatti ja tuijotti silmät suurina, kuinka Oskari Orava valmisteli syntymäpäiväjuhliaan. Kohta esitykseen tuli mukaan lisää oravia.
- Minä listin ne! Eelin vieressä katsomossa istuva poika huudahti.
Eeli kääntyi hämmästyneenä katsomaan. Poika ei katsonut esitystä, vaan pelasi jotakin peliä kännykällä.
- Jess! Kolmekymmentä pistettä! poika hehkutti.
Eeli koitti keskittyä nukketeatteriin, mutta kännykällä pelaava poika häiritsi koko ajan. Eeli katsoi varovasti sivulleen. Pojan äiti taisi istua seuraavalla tuolilla, mutta ei sanonut mitään. Eeli kokosi rohkeutensa, koputti poikaa olkapäähän ja kuiskasi:
- Täällä pitää olla hiljaa.
- Miksi? poika kysyi nostamatta katsetta pelistä.
- No kun muut haluavat katsoa esitystä rauhassa. Ja näyttelijöillä tulee paha mieli. He ovat harjoiteleet tätä kovasti, Eeli kuiskasi.
Äiti oli sanonut niin, ennen kuin he lähtivät esitykseen, ja se kuulosti Eelistä viisaalta. Poika nosti katseensa pelistä ja katsoi ensimmäisen kerran esitystä.
- Minne pähkinät ovat kadonneet? Oskari Orava kysyi juuri ja kaikki oravat näyttivät hassuilta kun ne etsivät touhukkaasti pähkinöitä. Poika unohti pelinsä ja nauroi.
- Nyt on tuon oravan syntymäpäivät, mutta joku vei kaikki pähkinät, joita se oli aikonut tarjoilla kavereilleen, Eeli kuiskasi, jotta pelaajapoika pääsisi mukaan esityksen tapahtumiin.
Poika ei enää pelannut ja huudellut, vaan uppoutui katsomaan esitystä. Kaikki kavahtivat, kun luolasta löytyi karhu. Ja yleisö nauroi ilahtuneena, kun lopussa oravat ja karhu leikkivät yhdessä. Se oli Eelistä maailman paras nukketeatteriesitys.
Esityksen jälkeen äiti sanoi, että oli oikein ylpeä heistä, kuinka hyvin he olivat osanneet katsoa esityksen. Äiti osti Eelille ja Lukalle jäätelöt kotimatkalla. Eeli toivoi, että pikkusisko kasvaisi nopeasti, niin että he voisivat mennä uudestaan nukketeatteriin ja ottaa Aidankin mukaan.
Yöllä Eeli näki unta, että oli itse orava ja hänet oli kutsuttu Oskari oravan syntymäpäiville.

Kirjoittanut Päivi Honkakoski


Kysymyksiä
- Mitä Eeli ja Luka olivat menossa katsomaan?
- Mikä häiritsi Eeliä?
- Miksi esitystä katsoessa pitää olla hiljaa?
- Mitä muita esityksiä on olemassa, nukketeatteriesitysten lisäksi?
- Oletko ikinä käynyt itse katsomassa mitään esitystä?


Tehtävä
- Esittäkää itse käsinukeilla Oskari Oravan syntymäpäivä. Satu löytyy www.satupalvelu.fi sivuilta.