<
A
A
Tyhmänylpeä prinsessa

Olipa kerran prinsessa nimeltä Elviira. Prinsessa oli kaunis ja iloinen, mutta kovin, kovin ylpeä. Jotkut sanoivat jopa, että tyhmänylpeä. Ja he olivat oikeassa. Kerran nimittäin kävi näin:
Naapurilinnassa järjestettäisiin viikon kuluttua suuret tanssiaiset. Kaikki oli kutsuttu sinne. Niistä tulisi vuoden hauskimmat juhlat. Tanssiaisissa tarjottaisiin limonadia ja täytekakkua. Siellä olisi orkesteri soittamassa ja kaikki saisivat tanssia. Juhlissa esiintyisi myös taikuri ja pelle. Siitä tulisi tosi hauskaa! Prinsessa Elviira odotti innoissaan tanssiaisiltaa. "Sitten tanssiaisissa minä syön mansikkakakkua ja juon sitruunalimonadia. Ja katson pelleä. Ja tanssin aamuun asti!" Oli nimittäin luvattu, että tanssiaisiltana kaikki saisivat valvoa niin myöhään, kuin haluaisivat.
Prinsessa päätti, että hänellä olisi tanssiaisissa kaikista kaunein puku. Siihen tulisi hienoa vaaleanpunaista silkkiä, valkoista pitsiä ja pieniä pisaran mallisia kultahelmiä. Puvun kanssa hän laittaisi lempikruununsa, sen pienen kultaisen, jossa oli vaaleanpunaisia jalokiviä. Prinsessa suunnitteli puvun itse. Hän piirsi monta luonnosta, ennen kuin päätti, millainen puvusta tulisi. Linnan ompelija oli luvannut ommella sen. Prinsessa jo haaveili, millaista olisi liihotella tanssilattialla ihanassa silkkipuvussa. Ja kengät! Hän tarvitsisi ehdottomasti sievät vaaleanpunaiset kengät tanssiaisiin! Niiden pitäisi olla samaa vaaleanpunaista, kuin puku ja niissä pitäisi olla kultaiset soljet.
Elviira lähti kaupungille ostamaan vaaleanpunaisia kenkiä tanssiaisia varten. Juuri kenkäkaupan edessä liikennevalo vaihtui punaiseksi prinsessan edessä. Prinsessa Elviira sanoi ylpeästi: "Liikennesäännöt eivät koske minua, koska minä olen prinsessa! Minun ei tarvitse odottaa vihreää valoa! Minä saan mennä tien yli ihan milloin minua huvittaa!" Ja prinsessa lähti tien yli punaisesta valosta huolimatta. Niinpä niin. Arvaatteko, miten siinä kävi? Kengät jäivät ostamatta. Auto törmäsi prinsessa Elviiraan ja häneltä meni jalka poikki. Se kävi tosi kipeää. Prinsessa kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Sairaalassa lääkäri korjasi prinsessan jalan ja laittoi siihen ison kipsin. Lääkäri määräsi, että Elviira ei saa nousta sängystä kahteen viikkoon ja sen jälkeenkin pitää käyttää kainalosauvoja ainakin kuukauden verran.
Kun sitten kaikki muut olivat pitämässä hauskaa tanssiaisissa, prinsessa makasi sairaalassa sängyssä jalka kipsissä. Kaikki muut saivat ihanaa mansikkakakkua ja sitruunalimonaadia, ja tanssivat aamuun asti. Silloin prinsessa tajusi, kuinka tyhmä oli ollut. Tien yli ei saa mennä punaisella valolla. Liikennesäännöt koskevat kaikkia - oli sitten prinsessa tai ei.

Kirjoittanut Päivi Tuulikki Koskela


Kysymyksiä
Miksi prinsessa ei päässyt tanssiaisiin?
Miksi auto törmäsi prinsessaan?
Prinsessa meni tien yli punaisella valolla. Minkä värinen valon pitää olla, että tien yli saa oikeasti mennä?
Mitä muita liikennesääntöjä tiedät?
Miksi on tärkeää olla liikenteessä varovainen ja noudattaa sääntöjä?Askarrelkaa pahvista liikennemerkkejä ja opetelkaa, mitä ne tarkoittavat.
Suunnittele paperille, minkälaiset hienot vaatteet sinä haluaisit, jos olisit menossa linnaan juhliin


Tehtävä