<
A
A
Supersankari Samuli Virtanen

Samuli Virtanen oli ihan tavallinen nelivuotias poika. Hänellä oli siniset silmät, pörröinen ruskea tukka ja paljon pisamia. Samuli halusi tulla isona supersankariksi. Äiti oli ommellut Samulin nallelle hienon punaisen viitan. Siitä oli nyt tullut Supernalle. Samuli saattoi harjoitella sillä supersankarin hommia.
Päiväkodissa oli lelupäivä ja Samuli oli ottanut Supernallen mukaan. ”Wuishhh… Supernalle kiitää ilmassa”, Samuli selosti ja juoksi nalle kädessä päiväkodin pihalla. Katjalla oli mukana vauvanukke. Sitä oli ollut hyvä pelastaa rekan alta ja roistojen kynsistä. Mutta Katja oli kyllästynyt leikkimään pelastettavaa, ja Samuli etsi nyt uusia töitä Supernallelle. Samassa jostakin kuului tytön kiljuntaa. Loistavaa, neito pulassa! Samuli paikallisti äänen hiekkalaatikolle ja juoksi paikalle. Pikku Siiri seisoi hiekkalaatikon reunalla kiljumassa. Valtava, ainakin kaksi senttiä pitkä, hämähäkki lähestyi tyttöä. Hetkeäkään epäröimättä Samuli nappasi leikkilapion ja kuopaisi hämähäkin siihen. ”Supernalle kaappaa mutanttihirviöhämähäkin kyytiin”, Samuli selosti ja juoksi päiväkodin aidalle. Siellä hän heitti hämähäkin aidan yli. ”Supernalle vie hämähäkkihirviön kauas autioon metsään, missä siitä ei ole haittaa kenellekään.” Samuli lennätti Supernallea vielä muutaman kierroksen paistatellen pikku Siirin ihailussa. Sitten Supernalle lähti etsimään uusia pelastettavia.
Kulman takaa kuului ääniä. Samuli lennätti Supernallen paikalle ja pysähtyi. Siellä oli isoja poikia tönimässä ja nimittelemässä päiväkotiin tullutta uutta pikkupoikaa, Anttia. Supernallea selvästi tarvittiin. Mutta pojat olivat isoja, ainakin eskarilaisia, ja kiusaajia oli monta. Samuli epäröi. Supersankari ei jättäisi ketään pulaan. Mutta jos vastus oli ylivoimainen, mitä supersankari silloin tekisi? Hälyttäisi poliisit, niinpä tietysti! Oikeaa poliisia ei ollut saatavilla, mutta hoitotäti kelpaisi. Samuli lennätti Supernallen lähimmän pihalla seisovan hoitotädin, Annelin, luo. ”Isot pojat kiusaa Anttia!” Samuli huohotti hengästyneenä. Anneli-täti ampaisi heti liikkeelle ja katosi kulman taakse. ”Pii-paa-pii-paa… poliisijoukot syöksyvät paikalle Supernallen hälyttäminä!” Samuli selosti ja jatkoi sitten matkaansa, etsimään Supernallelle uusia seikkailuja.
Kun Samuli iltapäivällä palasi kotiin, niin äiti hymyili salaperäisesti. ”Päiväkodista soitettiin tänään”, äiti kertoi, ”minun pieni supersankarini on kuulemma ollut ahkerana tänään. Katsopas, mitä minä tein sinulle!” Äiti vetäisi esiin hienon punaisen viitan ja kiinnitti sen Samulin päälle. ”Nyt sinä näytät ihan oikealta supersankarilta!” ”Kiitos! Kiitos! KIITOS!” Samuli hihkui ja halasi äitiään. Sitten Super-Samuli pinkaisi pihalle kohti uusia seikkailuja.

Kirjoittanut Päivi Tuulikki Koskela


Kysymyksiä
Miksi Samuli äidin mielestä ansaisti supersankarin viitan?
Mitä voi päiväkodissa tehdä, jos näkee, että joku on pulassa, tai että jotakuta kiusataan?
Oletko sinä ikinä auttanut, jos toista on kiusattu?
Minkälaisissa tilanteissa voi itse auttaa?
Minkälaisissa tilanteissa on paras pyytää apua aikuisilta?


Tehtävä
Keksikää tilanne, jossa Supersankari auttaa pulaan joutunutta lasta ja esittäkää se muille